vineri, 13 mai 2011

Punct ... şi de la capăt !


              

La invitaţia lansată de Catedra de Industrie Alimentară din cadrul Colegiului Tehnic Transilvania din Baia Mare, de a participa la un proiect educaţional având ca temă „Siguranţa alimentară”, au răspuns afirmativ un număr de 121 persoane din întreaga ţară. Am inclus aici, conducerea Colegiului Tehnic Transilvania din Baia Mare, a Inspectoratului Şcolar Judeţean Maramureş, Casei Corpului Didactic şi Facultăţii de Ştiinţe din cadrul Universităţii de Nord din Baia Mare, care au aprobat desfăşurarea acestui eveniment naţional.
            Au acceptat să fie partenerii noştri în acest demers două instituţii ce au ca obiect de activitate printre altele şi reglementarea activităţii agenţilor economici ce-şi desfăşoară activitatea în sfera producţiei şi distribuţiei de alimente:
-         DIRECŢIA SANITAR VETERINARĂ şi pentru Siguranţa alimentelor Maramureş
-         COMISARIATUL JUDEŢEAN PENTRU PROTECŢIA CONSUMATORULUI Maramureş
Comitetul ştiinţific al manifestării a fost format din cadre didactice de valoare de la Universitatea de Nord din Baia Mare, titulari ai unor cursuri de specialitate, care ne-au inspirat în alegerea secţiunilor Simpozionului:
-         Secţiunea I: Riscuri asociate producţiei şi/sau distribuţiei de alimente
-         Secţiunea a II-a: Alimentele tradiţionale şi cele ecologice în actualul context economic naţional şi  european
-         Secţiunea a III-a:Eficienţă, eficacitate şi calitate în domeniul alimentar
-         Secţiunea a IV-a:Alimente destinate persoanelor cu nevoi speciale.
La lucrările Simpozionului Naţional S.O.S. – PRODUCŢIA DE ALIMENTE!, au fost înscrise un număr de 87 lucrări de specialitate, distribuite pe cele 4 secţiuni, având ca autori elevi, studenţi, cadre didactice sau specialişti în domeniul industriei alimentare sau nutriţiei. Sunt multe lucrări realizate în echipe de 2, 3 sau 4 autori, aspectul pozitiv constând în posibilitatea formării şi exersării abilităţilor şi aptitudinilor de informare şi lucru în echipă.
Un alt lucru îmbucurător a fost aria foarte largă de colectare a lucrărilor de specialitate înscrise la Simpozion, atât din punct de vedere geografic (majoritatea judeţelor având reprezentare), cât şi din punct de vedere al nivelului de pregătire, de la cei din grădiniţele de copii şi până la cei din mediul universitar, toţi căutând: soluţii, oportunităţi şi siguranţă în domeniul alimentar.

prof.ing. Bonaţ Ioan Gheorghe – şef catedră Industrie Alimentară
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu