vineri, 15 aprilie 2016

Concursul şi Simpozionul Naţional "SOS - PRODUCŢIA DE ALIMENTE !", EDIŢIA a VI-a, 2016


         
       Concursul şi Simpozionul Naţional "SOS - PRODUCŢIA DE ALIMENTE !", EDIŢIA a VI-a, 21 aprilie 2016,  este un proiect naţional cuprins în Calendarul Concursurilor Naţionale Şcolare organizate în anul şcolar 2015 - 2016 fără finanţare M.E.N.C.Ş.
Pentru a vizualiza calendarul daţi click aici
Pentru a vizualiza proiectul daţi click aici
Pentru a vedea lista elevilor premiaţi la concurs click aici
Lucrările participanţilor la Simpozionul Naţional "SOS - PRODUCŢIA DE ALIMENTE!" sunt publicate în numerele 11 şi 12 ale Revistei Alimedia.
Pentru a vizualiza Revista Alimedia nr. 11  click aici 
Pentru a vizualiza Revista Alimedia nr. 12  click aici   
       
            Domeniul în care se încadrează proiectul:  Educaţie pentru sănătate  şi stil de viaţă sănătos
Scopul activităţii: Promovarea de demersuri didactice în domeniul educaţiei, prin consolidarea relaţiei dintre creaţie, educaţie şi abilităţile practice ale elevilor precum şi asigurarea interdisciplinarităţii educaţiei.
Obiectivele proiectului:
·         Abordarea realistă a unor probleme de sănătate, pe care le ridică alimentele nesănătoase.
·     Realizarea unor schimburi de experienţă pe această temă între partenerii implicaţi în proiect prin lucrările/materialele prezentate şi prin activităţile desfăşurate în cadrul proiectului.
·         Publicarea celor mai bune lucrări în Revista Alimedia, ISSN 2247 – 8078.
Desfăşurat în cadrul săptămânii “Să ştii mai multe să fii mai bun!”, Concursul Național “SOS – PRODUCŢIA DE ALIMENTE!”, ediţia a VI-a, 2016, a fost şi este o tribună educativă care permite lansarea de mesaje ce îndeamnă la responsabilizare civică şi socială. Acestea sunt transmise de către copii şi tineri preocupaţi de sănătatea lor şi a celor din jur.
           Este îmbucurător faptul că preocuparea legată de siguranţa alimentară a găsit ecou în rândul tuturor categoriilor de copii şi tineri, de la elevii din ciclul primar și gimnazial la cei din ciclul liceal. Este la fel de îmbucurător faptul că o mare parte din judeţele ţării, și anume 31, au avut reprezentanți în acest proiect educativ: Maramureș, Bistrița Năsăud, Buzău, Vâlcea, Suceava, Gorj, Dâmbovița, Timiș, Giurgiu, Argeș, Călărași, Teleorman, Neamț, Vrancea, Ilfov, Bihor, Arad, Botoșani, Tulcea, Mehedinți, Brăila, Constanța, Bacău, Sibiu, Cluj, Prahova, Alba, Sălaj, Hunedoara, Olt și București.
            Proiectul s-a desfășurat pe 3 secțiuni:
1.    Info – culinar, - concurs de desene și afișe realizate cu ajutorul calculatorului în aplicația Paint și care promovează alimentația sănătoasă
2.   Mâncând sănătos, ne protejăm viaţa! - Concurs de proiecte realizate cu aplicația PowerPoint având ca scop găsirea unor soluţii pentru o dietă sănătoasă şi echilibrată care să ne ofere tuturor comoara de mare preţ, sănătatea.
3.      Alimentele – prieten sau duşman, concurs de desene și afișe realizate prin tehnică clasică, creion sau acuarelă, lucrări ce au rolul de a promova sau a descuraja consumul unor anumite categorii de alimente. Desenele sau afişele realizate cu acest prilej, reprezintă reclame sau antireclame, după caz, pentru alimentele cu care aceştia interacţionează în fiecare zi.
           Din punct de vedere “cantitativ”, proiectul “SOS – PRODUCŢIA DE ALIMENTE!”, ediţia a VI-a, 2016, a reuşit să adune împreună 330 de elevi autori de lucrări la toate cele 3 secțiuni şi 159 de profesori coordonatori sau autori de lucrări pentru simpozion care vor fi publicate în Revista Alimedia, ISSN 2247 – 8078.
Felicitări tuturor şi mult succes în activitatea şcolară şi extraşcolară viitoare.

prof. Bonaţ Ioan Gheorghe
       coordonator proiect  “SOS – PRODUCŢIA DE ALIMENTE!”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu