sâmbătă, 28 aprilie 2018

Concursul Național de Comunicări Științifice "SOS - PRODUCȚIA DE ALIMENTE", Ediția a VIII-a, 2018


       Aprobat prin ORDINUL MINISTRULUI EDUCAŢIEI NAŢIONALE nr. 3076 / 17.01.2018 şi prevăzut în anexa 6,  Concursul Naţional de Comunicări Științifice “SOS-PRODUCŢIA DE ALIMENTE!” este cuprins în Calendarul Concursurilor Naţionale Şcolare nr. 24984 / 22.01.2018, organizate în anul şcolar 2017 – 2018 fără finanţare M.E.N.
Elevii participanți şi profesorii coordonatori la ediția a VIII-a au realizat în perioada derulării proiectului, februarie – aprilie 2018, lucrări la cele 3 secțiuni intitulate sugestiv: Info Culinar, Mâncând sănătos ne protejăm viața și Alimentele – prieten sau dușman.
Prima secțiune a fost un concurs de afișe realizate cu ajutorul calculatorului în aplicația Paint sau alta, având ca temă promovarea alimentelor sănătoase sau descurajarea consumului de alimente considerate de specialiști a fi dăunătoare pentru sănătatea noastră. Obiectivul declarat este sensibilizarea consumatorilor cu privire la siguranța alimentară. Fiecare lucrare de la această secţiune conține un slogan ce este o reclamă” la un aliment sănătos sau o “antireclamă” la un produs alimentar cu efecte negative asupra sănătăţii. Afișele au fost salvate cu extensia .jpeg sau .bmp şi încărcate pe platforma electronică a concursului unde s-a complectat de fiecare participant formularul de înscriere on-line.
Mâncând sănătos ne protejăm viața, a fost motto-ul sub care s-a desfășurat a doua secțiune a concursului, care a constat într-un concurs de proiecte realizate în aplicaţia PowerPoint având ca temă promovarea unei alimentaţii sănătoase. Lucrările de la această secţiune au urmărit identificarea alimentelor sănătoase şi propunerea unui stil de viață și alimentar, sănătos. La fel ca și la prima secțiune, lucrările au fost încărcate pe site-ul http://sosproductiadealimente.e-biologie.ro în perioada prevăzută de regulamentul concursului.
Secțiunea a III-a a fost un concurs naţional de desene având aceeași temă, siguranța alimentară și promovarea unei alimentaţii sănătoase. S-au realizat în perioada derulării proiectului, desene în tehnică clasică apoi lucrările au fost scanate sau fotografiate şi încărcat pe platforma electronică a proiectului. Această secțiune s-a adresat și elevilor din învăţământul gimnazial sau profesional și tehnic cu CERINȚE EDUCAȚIONALE SPECIALE.
Cele mai bune lucrări au fost premiate la festivitatea organizată în data de 27 aprilie, ora 11, la Biblioteca Județeană “Petre Dulfu” din Baia Mare. Elevii şi profesorii cu participare indirectă primesc la fiecare ediție a concursului diplome în format electronic pe adresa de e-mail indicată în fişa de înscriere.
 Criteriile de jurizare ale lucrărilor au fost:
·         aspectul lucrării
·         complexitatea lucrării
·         impactul mesajului transmis prin lucrare și sloganul inserat
Pentru lucrările de la secţiunile 1 şi 2 s-a urmărit utilizarea cât mai complexă a noţiunilor studiate la disciplina Tehnologia Informaţiei şi a Comunicaţiilor.
Cele mai bune lucrări de la Ediția a VIII-a, vor fi publicate în Revista Alimedia, ISSN 2247 – 8078, disponibilă pe site-ul Colegiului Economic „Nicolae Titulescu” din Baia Mare, www.colegiultitulescu.ro/?p=6200.
            Având în vedere numărul mare de județe ce au avut participanți la acest concurs, și anume 34, dar și calitatea și numărul de lucrări înscrise, în total 460 la toate secțiunile, putem afirma că și în acest an SOS – PRODUCȚIA DE ALIMENTE a fost un proiect de succes.

prof. Bonaț Ioan Gheorghe - coordonator proiect 

 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu